Professionella etikettsskrivare

Professionella etikettskrivare från de ledande tillverkarna som t ex Zebra, Honeywell, SATO, TSC mfl. Hos oss hittar du etikettskrivare för alla användningsområden. Oavsett storlek på din verksamhet så har vi etikettskrivaren för dig.

908 Produkt/er
Arrow icon

Etikettskrivare från ledande varumärken

Etikettskrivare i olika modeller för utskriift från små till stora volymer av etiketter i olika verksamheter och miljöer. Dessa skrivare används för att skriva ut olika typer av etiketter för märkning inom flertalet branscher. De flesta industriapplikationer är anpassade för utskrifter med upplösning på 200 dpi ( kallas ibland också för 203 dpi eller 8 dot ). Det är därför inte alltid som en högre upplösning på skrivaren ger en bättre utskrift. Den högre upplösningen 300 dpi (12 dot) kan vara fördelaktig då man skriver ut mycket små etiketter eller bilder. Vid utskrift av 2D streckkoder som PDF417, Data Matrix och Maxi Code kan det också vara motiverat med en högre upplösning. Det finns också vissa etikettskrivare som kan fås med ytterliggare högre upplösning på 400 dpi och 600 dpi, dessa används i speciella fall då man har mycket höga krav på upplösningen. 

 

Skrivare från Zebra

Etikettskrivare från Zebra • Vi erbjuder ett stort sortiment av skrivare från ledande varumärken • Beställ direkt här online på Applog.se

 

För fraktsedlar

Transportetiketter & fraktetiketter i olika storlekar i låda eller rulle för utskrift av adressetiketter till bl.a. PostNord, DHL, DB Schenker, UPS, mfl.

Transportetiketter & fraktetiketter Postnord

Transportetiketter & fraktetiketter DHL

Transportetiketter & fraktetiketter DB Schenker

Transportetiketter & fraktetiketter UPS

 

Skriv ut med färg

Vi erbjuder avancerade färgskrivare för professionella etiketter i färg.

 

Frågor och svar

Vad är en etikettskrivare?

Etikettskrivare i olika modeller för utskrift från små till stora volymer av etiketter i olika verksamheter och miljöer. De används för att skriva ut olika typer av etiketter för märkning inom flertalet branscher.

Välj fabrikat  för att visa respektive tillverkares produkter.

 

Vad är en labelprinter?

En labelprinter är en etikettskrivare som används för att skriva ut olika typer av etiketter för märkning. Etikettskrivare kan också användas för att skriva ut kvitton på tunnare papper och för att skriva ut biljetter eller s.k. tags på tjockare pappersmaterial. De finns i en mängd olika utföranden beroende på användningsområden, utskriftsstorlek och kapacitet. Det finns också modeller för såväl mobilt som stationärt bruk.

 

Vilka olika typer av utskriftstekniker finns det?

Det finns två olika typer av utskriftstekniker som används. DirektTermo (DT) där skrivhuvudet värmer etikettmaterialet direkt, detta är då värmekänsligt och färgas av etikettskrivarens skrivhuvuds värme. Den andra tekniken som används av etikettskrivare kallas för TermoTransfer (TT). Med termotransfer teknik har man ett färgband (termotransferband) i skrivaren som värms av skrivhuvudet och i sin tur då avger färgmaterial på etiketten som i detta fall inte är värmekänslig.

 

Vad innebär Direkttermo (DT)?

 • Värmekänsligt Etikettmaterial
 • Inget Färgband, enklare hantering
 • Kort livslängd max 12 månader, bleknar efterhand
 • Känsligt för nötning och miljöpåverkan
 • Lämpligt för exempelvis transportetiketter
 • Enklare mekanik, inget färgband
 • Enbart utskrift på termopapper

 

Vad innebär Termotransfer (TT)?

 • Ej värmekänsligt etikettmaterial
 • Kräver färgband (nästan alltid svart)
 • Lång livslängd, beständigt tryck
 • Tål nötning, solljus och kemiska vätskor (beroende på material)
 • Lämpligt för exempelvis produktmärkning
 • Högre ljudnivå med färgband
 • Utskrift på en mängd olika material som exempelvis papper, plastfilm och metallfolie mm.

 

Vad ska man tänka på gällande olika utskriftstekniker, upplösning och utskriftskvaliteter?

En TermoTransfer etikettskrivare (TT) kan alltid också skriva på DirektTermoetiketter (DT) medan en etikettskrivare avsedd för enbart DirektTermo (DT) inte kan skriva med färgband.

Beroende på modell kan man välja mellan olika upplösningar för utskrifterna och på skrivhuvudet. De flesta industriapplikationer är anpassade för utskrifter som har en upplösning på 200 dpi (kallas ibland också för 203 dpi eller 8 dot). Det är därför inte alltid som en högra upplösning på etikettskrivaren ger en bättre utskrift. Den högre upplösningen 300 dpi (12 dot) kan vara fördelaktig då man skriver ut mycket små etiketter eller bilder. Vid utskrift av 2D koder som PDF417, Data Matrix och Maxi Code kan det också vara motiverat med en högre upplösning. Det finns också vissa skrivare som kan fås med ytterliggare högre upplösning på 400 dpi och 600 dpi, dessa används i speciella fall då man har mycket höga krav på upplösningen.

 

Etikettskrivare för transportetiketter

Om du behöver en skrivare till dina transport- eller fraktetiketter så hittar du här våra etikettskrivare för transportetiketter.