Streckkodsläsare & streckkodsscanners

Streckkodsläsare och streckkodscanners från de ledande tillverkarna som t ex Honeywell, Zebra, Datalogic, Opticon mfl. Streckkodscanner anpassade för dig som är verksam inom lager och logistik, distribution, industri och tillverkning, hälso- och sjukvård samt detaljhandel mfl.

1339 Produkt/er
Arrow icon

Avancerade streckkodsläsare

Applog erbjuder streckkodsläsare från marknadsledande aktörer som Zebra, Honeywell, Datalogic, Opticon, m.fl. Vi erbjuder från de enklaste instegs-modellerna till de mest avancerade streckkodsläsarna och scanners. Vi erbjuder streckkodsläsare för professionell användning inom detaljhandel och butik, lager och logistik, distribution, transport, industrier och sjukvård mm. 

 

Tips för att välja rätt streckkodsläsare

  • Vilken typ av streckkoder som streckkodsläsaren ska kunna avläsa, 1D koder 2D koder.
  • Hur streckkodsläsaren ska anslutas, detta för att kunna välja rätt typ av kabel för anslutning av streckkodsläsaren
  • Läsavståndet, det vill säga vilket avstånd som behövs mellan streckkodsläsaren och streckkoden då man avläser koden. 

Läs mer om streckkodsläsare.

 

Frågor och svar

Hur fungerar en streckkodsläsare?

En streckkodsläsare är en enhet som används för att läsa av informationen som är lagrad i en streckkod. Streckkoden består av en serie vertikala linjer och mellanrum som innehåller informationen som ska läsas av. När en streckkodsläsare riktas mot en streckkod, använder den en ljuskälla för att belysa streckkoden. När ljuset reflekteras från streckkoden, uppfattar en fotosensor i streckkodsläsaren ljusets intensitet och omvandlar det till en digital signal. Denna signal skickas sedan till en databehandlingsenhet som översätter informationen från streckkoden till en läsbar form.

 

Vilken streckkodsläsare ska man ha?

Det finns olika typer av streckkodsläsare, inklusive handhållna och stationära. Handhållna streckkodsläsare är vanligtvis små och bärbara och används ofta i butiker och lager. Stationära streckkodsläsare är vanligtvis större och används ofta i produktionsanläggningar eller på transportband där högre volymer av varor och paket ska skannas. Streckkodsläsare används ofta inom detaljhandeln och lagerhantering för att snabbt och exakt läsa av informationen som finns i streckkoder, inklusive produktinformation, priser och lagersaldo. De används också i sjukvårdssektorn för att spåra mediciner och medicinsk utrustning. Vi har ett stort sortiment av olika streckkodsläsare och streckkodsscanners. Om du är osäker vilken modell du ska välja kan du använda dig av filterknappen på vår hemsida eller kontakta oss.

 

Hur liten streckkod kan en streckkodsläsare läsa av?

Streckkodsläsares förmåga att läsa av små streckkoder beror på flera faktorer, inklusive läsarens tekniska egenskaper och streckkodens utformning. Det finns idag högpresterande streckkodsläsare som kan läsa av mycket små streckkoder, med streckbredder på några tiotals mikrometer eller mindre. Dessa läsare använder ofta högupplösta kameror, avancerade bildbehandlingsalgoritmer och mönsterigenkänningstekniker för att säkerställa att även de minsta streckkoderna läses av på ett tillförlitligt sätt. Det är dock viktigt att notera att ju mindre streckkoden är, desto större krav ställs på streckkodens kvalitet och tryckteknik. Om en streckkod är för liten eller har för dålig kvalitet, kan det leda till att den inte läses av korrekt av streckkodsläsaren.

 

Finns det trådlösa streckkodscanners?

Ja, det finns trådlösa streckkodsläsare som använder sig av trådlös teknik för att skicka data till en dator eller annan enhet. Trådlösa streckkodsläsare är oftast handhållna och ger användaren större rörelsefrihet, eftersom de inte är bundna till en kabel eller en stationär enhet. Istället kan de användas på avstånd från datorn eller andra enheter, vilket gör dem idealiska för att skanna streckkoder på stora eller svårtillgängliga föremål. Trådlösa streckkodsläsare kan också användas i en rad olika miljöer och branscher, inklusive lagerhantering, detaljhandel och sjukvård, där användarna behöver röra sig runt i en miljö och samtidigt skanna streckkoder. För att använda en trådlös streckkodsläsare krävs oftast en mottagarenhet som ansluts till datorn eller annan enhet via USB, seriell port eller annan anslutningsteknik. Mottagarenheten tar sedan emot streckkodsinformationen från den trådlösa läsaren och skickar den till datorn eller annan enhet för vidare bearbetning. Vi har ett brett sortiment av handhållna streckkodsläsare och vill du veta mer om streckkoder hittar du mer information här!