Kvittorullar & kassarullar för olika verksamheter

Professionella kvittorullar & kassarullar för direkttermo för användning som kvittorullar i kassaapparater och kvittoskrivare. Vi erbjuder ett brett sortiment anpassade för många olika verksamheter. Alltid med bra pris och snabba leveranser.

20 Produkt/er
Arrow icon

Thermorullar

Thermorullar för användning som kvittorullar i kassaapparater och kvittoskrivare. Beteckningen anger måtten enligt Bredd x Diameter x Hylsans Innerdiameter

 

Kvittorullar i olika storlekar

För att kvittorullen ska passa i er skrivare eller kassaapparat skall bredden stämma samt att max ytterdiameter på rullen passar i skrivaren.

 

Miljövänliga & Bisfenolfria kvittorullar

Vårt kvittomaterial är arkivbeständigt (5 år) och håller hög och jämn kvalitet samt är Svanen-märkt.  

 

Vanliga frågor om våra kassarullar

Vad är thermopapper?

Thermopapper är ett papper där själva färgen är inbyggd i pappret och det är den variant som är den vanligast förekommande varianten.

 

Vilka dimensioner och storlekar på kvitto- och kassarullar erbjuder ni?

Vi har ett brett sortiment av kvitto- och kassarullar i många olika storlekar och dimensioner. De vanligaste bredderna är mellan 50-102mm och med ytterdiamtrar mellan 36-150mm.

 

Är era kvittorullar miljövänliga?

Alla våra kassa- och kvittorullar är miljövänliga och Svanen-märkta och är fria från bisfenol.

 

Vilka skrivare passar era kvittorullarna?

Våra kassa- och kvittorullar är kompatibla för en mängd olika skrivare och branscher. Det är viktigt att konsultera manualen eller tillverkaren av kassaregistret eller POS-systemet för att få rekommendationer om vilken typ av kvittorulle som är lämplig för det specifika systemet. Använd gärna filterknappen på vår hemsida för att kunna göra ett urval anpassat för just din skrivare och verksamhet. Är du osäker så är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

Hur länge räcker en kvittorulle?

Hur länge en kvittorulle räcker beror på flera faktorer, inklusive bredden på papperet, längden på rullen, hur mycket information som skrivs ut på varje kvitto och hur ofta kvitton skrivs ut.

Vanligtvis räcker en kvittorulle i kassaregister eller POS-system i några dagar till några veckor, beroende på hur mycket försäljning som görs. Om kassan används flitigt och det skrivs ut många kvitton kan rullen ta slut snabbare. Det är dock viktigt att alltid ha tillräckligt med kvittorullar tillgängliga för att undvika driftstopp eller förseningar i betalningsprocessen. Det kan vara en god idé att ha extra rullar till hands, eller att ha ett system för att övervaka rullarnas nivå och beställa nya rullar i god tid innan de tar slut.

 

Hur väljer man rätt typ av kvittorulle?

För att välja rätt typ av kvittorulle är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

  1. Storlek: Det är viktigt att välja en kvittorulle som passar till kassaregistret eller POS-systemet. Storleken på kvittorullen mäts vanligtvis i bredd och diameter.

  2. Papperstjocklek: Det finns olika papperstjocklekar att välja mellan. Tjockare papper kan vara mer hållbart, men kan också ta upp mer plats i kassalådan eller kvittoskrivaren.

  3. Papperskvalitet: Det finns olika kvaliteter av kvittopapper, som vanligt papper eller termiskt papper. Termiskt papper behöver inte använda bläck, utan skrivs ut med värme, vilket gör att kvittot inte bleknar över tiden. Vanligt papper kan vara billigare, men kan också tappa färg eller suddas ut över tiden.

  4. Längd: Kvittorullar finns i olika längder och det är viktigt att välja en rulle som är tillräckligt lång för att hantera den förväntade mängden transaktioner.

  5. Specialfunktioner: Vissa kvittorullar kan ha specialfunktioner, som exempelvis tryckt reklam eller markeringar som indikerar när kvittot är slut.

Genom att välja rätt typ av kvittorulle kan man undvika problem som pappersstopp, oskarp utskrift eller felaktig information på kvittot.